Saturday 9 March 2013

Üdvözlet a Blogon!


Üdvözlet a blogon!

Eloszor is elnezest kerek az ekezetek hianya miatt, sajnos nincs magyar billentyuzetem - ugyan megoldhato lenne az ekezetekkel valo iras, de eleg sok extra munkaval jarna, ezert csak olyan esetekben hasznalom, amikor nagyon szukseges.

Nehanyan mar biztosan olvastatok azt a masik blogot amihez regebben gyakran hozzaszoltam, viszont egy ideje (kb. 2012 November) mar nem aktiv. Ennek ellenere rengeteg e-mailt kapok - probalok a legtobbre valaszolni, de nagyon sok level tartalma hasonlo es mivel a szabadidom hataros inkabb itt probalok meg kerdeseitekre valaszolni. Nehany blog bejegyzesem importalom a masik blogrol az ujonnan erkezettek szamara.

Azt kérem, hogy mindenki olvassa, böngéssze at a blogot mielött olyan kérdést tesz fel amire már korábban válaszoltam vagy a leirásokból eleve kiszürhetö a válasz.

Nehany fontos dolog amit tudnotok kell:

1, Nem vagyok fejvadasz, munkakozvetito - senkinek nem keresek munkat.  Ha a bemuatkozasodbol kiderul, hogy jo eselyed van itt munkat kapni, akkor talan (ha epp van ilyen!) kuldok tovabbi infot, hirdetest, de nekem ne kuldjetek oneletrajzokat!  Arra sincs idom, hogy oneletrajzokat olvassak, irjak, javitsak.  Ha szukseged van ilyen szolgaltatasra, osszehozlak egy szemellyel aki profi ezen a teren, viszont ez neked penzedbe kerul. Egyebkent te is talalhatsz olyan cegeket akik foglalkoznak resume, portfolio keszitessel, a dijaik altalaban CAD 100-1000 kozott vannak. Egy atlagos szakmunkas oneletrajz profi elkeszitese $100-nal kezdodik, amit megsporolhattok ha hasznaljatok az internetet es kerestek mintakat. Olvassatok el az oneletrajzokkal kapcsoltos bejegyzesem:  http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6484769740559264117#editor/target=post;postID=4873846438768269622

2, Nem vagyok ugyved, bevandorlasi tanacsado.  A sajat tapasztalataim szivesen megosztom, de egyeb bevandorlasi valamint jogi ugyekben keressetek meg ugyvedet. A legtobb bevandorlasi kerdesre talaltok valaszt a Canadian Immigration honlapjan:  http://www.cic.gc.ca

3, Kerek mindenkit az alapveto kommunikacios szabalyok betartasara, ertem ezalatt a tragar, tiszteletlen szoveg mellozeset.





4 comments:

  1. Köszönjük Zsolt.
    Nagyon tetszik a blog :)
    Sok a hasznos infó, remélem sok segítőkész bátor ember fog majd a blogon tapasztalatot cserélni.

    ReplyDelete
  2. Szia,
    Remelem hamarosan ti is megoszthatjatok a tapasztalataitokat.
    Sok sikert!

    ReplyDelete
  3. Kedves Zsolt, csak erdeklodes szinten, az en egyik szakmam amit 20 evig csinaltam a keramia keszites, mennyi eselyem lenne ezzel a szakmaval allast talani?
    Koszonom ha szakitasz idot valaszolni
    Tovabbi szep napot
    Kovacs Ilona

    ReplyDelete
  4. Kedves Ilona,

    Sajnos eddig meg nem talalkoztam olyan munkaadoval aki keramia keszitot keresett volna. A legtobb keramia termeket importal szerzik be - foleg azsiai orszagokbol. Biztos vagyok benne, hogy vallakozokent sikeres lenne a szakmad, viszont ahoz nem mint "Ideiglenes Munkavallalo", hanem talan a "Vallakozoi" kategoriat kellene megprobalni. Itt egy munka amit talaltam, kuldj egy jo resumet nekik: http://www.saskjobs.ca/jsp/joborder/detail.jsp?job_order_id=510755
    Sok szerencset!

    ReplyDelete